Coaching

Ik werk als professioneel executive coach en put hierbij onder meer uit mijn eigen jarenlange ervaring als executive en professional in het bedrijfsleven. Ik werk oplossingsgericht vanuit de waarden respect, openheid, authenticiteit en ontwikkeling.

Daarbij gebruik ik mijn kennis en opleidingen op het gebied van de positieve psychologie, NLP, Human Givens, RealDrives en executive coaching. In mijn adviespraktijk combineer ik dat regelmatig met mijn kennis en ervaring als yoga- en mindfulness docent.

Ik coach zowel individuen als managementteams. Bij beiden kan de invalshoek verschillen.

Individuen

Bij individuen kan een aanleiding zijn dat ze merken dat ze door de toenemende externe druk en prikkels worden overspoeld, waardoor ze minder krachtig kunnen opereren. In combinatie met perfectionisme en een groot verantwoordelijkheidsgevoel kan dit leiden tot een verminderd gevoel van welbevinden en constante onrust. Mijn begeleiding is erop gericht om inzicht te krijgen in de patronen, de eigen behoeften en vermogens en in de mogelijkheden om daar zelf weer balans in aan te brengen. Dan kunnen executives en professionals zich weer volledig (blijven) inzetten met respect voor zichzelf.

Managementteams

Managementteams begeleid ik in het elkaar echt beter leren kennen, ook als ze al langere tijd samenwerken. Hierdoor zijn ze in staat om beter en complementair samen te werken, vanuit kennis en inzicht in elkaars talenten, waarden en drijfveren. Ik draag bij aan het voeren van meer open en diepgaande gesprekken. Vanuit vertrouwen en interesse leveren teams hun bijdrage aan het maken van duurzame keuzes in het sturen/leiden van organisaties. Executives zullen vaker samen moeten starten met bouwen voordat het ontwerp helemaal af is. De basis hiervoor is onderling vertrouwen en openheid, waardoor het gemakkelijker wordt om elkaar professioneel op de inhoud aan te spreken en relationeel op de omgang met elkaar.

Wat kan ik voor jou of jouw organisatie betekenen:

  1. Het begeleiden van managementteams door het samen ontwikkelen van programma’s waardoor men bijvoorbeeld inzicht krijgt in elkaars talenten, drijfveren en ambities en zicht krijgt hoe de samenwerking en prestaties kunnen verbeteren.
  2. Het verzorgen individuele coachingstrajecten voor executives en professionals. Dit doe ik vanuit mijn eigen bedrijf en in samenwerking met Two Media leaders een bedrijf dat is gespecialiseerd in coachingstrajecten voor leiders in de media sector.
  3. Het ontwikkelen van tailor made programma’s voor bedrijven waardoor  professionals, executives en medewerkers hun veerkracht weer kunnen hervinden en daardoor weer zelf aan het stuur komen.

“Een geweldige combinatie van analyse, sensitiviteit, warmte en scherpte waardoor er veel inzicht is ontstaan in een voor mij zeer complexe werksituatie.”

“Scherp vermogen om (disfunctionele) patronen in kaart te brengen waardoor ik weer in staat ben impasses te doorbreken.”

“Prettig confronterend.”

“Authentiek en zeer bevlogen.”

Petra een gedreven executive coach die met oog voor de business en persoon te werk gaat. Ze kan zich goed inleven in de situatie waarin je je als ondernemer en leidinggevende bevindt en wat dit persoonlijk voor je betekent. Daarbij weet ze snel tot de kern door te dringen en komt ze met passende instrumenten om invulling te geven. Ik zou haar na mijn sessies absoluut aanbevelen

Het is zeer prettig samenwerken met Petra. Zij ziet snel de kern van de vraag en speelt daar goed op in door het aanbieden van de juiste ondersteuning bij teambuilding. De dagdelen die we tot nu toe hebben gedaan sluiten prima op elkaar aan en brengen de juiste veilige verdieping voor iedereen. Het zijn waardevolle bijeenkomsten!