Petra Keuchenius

Met mijn 25 jaar lange ervaring in het bedrijfsleven als directeur, juridisch adviseur en directiesecretaris, heb ik een waardevolle business ervaring opgebouwd en de boardroom van binnenuit leren kennen. In mijn laatste functie  als lid van het directieteam van een grote uitgeverij groep, heb ik vanuit mijn verantwoordelijkheid voor HR veel ervaring opgedaan met de ontwikkeling van directie en verschillende management teams.

Mijn speciale interesse gaat uit naar:

  • de ontwikkeling van de talenten van medewerkers,
  • de verbinding van medewerkers aan de doelen van de organisatie en
  • dat alles in lijn met de agenda van de boardroom.

In deze tijd van constante veranderingen en een toenemende informatiestroom hebben professionals en leiders inzicht en tools nodig om met externe impulsen om te gaan zonder dat dit ten koste gaat van de eigen koers. Zodat ze belangrijke van onbelangrijke zaken kunnen blijven scheiden en de juiste beslissingen kunnen blijven nemen. Op die manier blijven mensen in hun kracht en kunnen ze zelf aan het stuur blijven staan met als resultaat succesvolle regie op hun eigen output en (werkend) leven. Kortom, hun veerkracht (her)vinden.

Mijn toegevoegde waarde als executive coach is executives de verbinding laten maken met hun eigen drijfveren, waarden en talenten (en valkuilen) enerzijds en die te koppelen aan de doelen van hun team en organisatie anderzijds. Daarmee kunnen ze zichzelf, hun team en de organisatie waardevoller aansturen met respect voor hun eigen welbevinden.

Naast mijn zakelijke ervaring heb ik ruim 16 jaar opleiding en ervaring op het gebied van mindfulness, yoga en meditatie. De inzichten en ervaringen met deze tradities hebben mij gevormd als leider en als executive coach. In mijn coaching, trainingen en advisering verbind ik deze inzichten. Reacties op mijn benadering geven aan dat deze verbinding mensen echt verder helpt. Niet alleen in het denken, maar ook in het duurzaam toepassen van de verkregen inzichten.

Ik ben graag in de buurt van zee en water. Het symboliseert voor mij de verbinding met alles/ de elementen en het deel uitmaken van een groter geheel. Dat zorgt voor relativering van het constant veranderende drukke leven het geeft uitzicht ruimte om me te blijven ontwikkelen en te genieten van alle mogelijkheden die er zijn.